Engelsk flag

Norge på toppen av CMFE sin liste - Sammen vil vi revitalisere åpne kanaler i Europa

Community Media Forum Europe setter oss øverst på pallen pga vår unike nasjonale formidlingsplikt på luft og kabel. Det veier også positivt at vi har vært svært kostnadseffektive som en nettsyrt TV kanal der produsentene fungerer som redaktører og selv har kunnet styre både opplasting og programmering av sendeplan.

http://www.cmfe.eu/60-uncategorised/206-first-country-ranking-of-community-media

Nå som vi forlater det kommersielle systemet og går over til en lisensfri plattform for å bli enda mer kostnadseffektive, ser vi også muligheten for å videreutvikle de åpne kanalene i samarbeid med resten av Europa. 

Ettersom alt utviklingsarbeidet heretter blir basert på åpen kildekode vil alle tjenester vi lager deles fritt og flere kan komme med bidrag til videreutviklingen. Vi trekker med oss en enorm mengde ressurser og det er derfor viktig at kanalen består.

Om Frikanalen får en grunnstøtte til å klare driften av en nasjonal kanal vil flere interessante tjenester kunne komme i kjølevannet av dette i Europa:

-Hybrid TV (På TV sendingen kan vi annonsere relatert nett-innhold til det du ser her og nå. Vi kan også gi TV seeren tilgang til å se videoinnslag utenfor sendetid. Alt blir direkte tilgjengelig på TV'en med et trykk på fjernkontrollen)

-Mobil og nettbrett (Med ny streamingteknologi som tilpasses mottakerens kapasitet dynamisk kan vi nå flere seere og det med en bedre teknisk kvalitet)

-HD (Med hybrid TV kan nettinnhold vises på TV skjermen i HD selvom TV sendingen er i SD) 

-Livesendinger (Redaktører vil kunne programmere live punkter i TV-sendingen. Med faste stream-mottak vil dette kunne automatiseres for debatter og hendelser som på kort varsel kan komme fra hele landet)

-Flerkameraproduksjoner og medietrening (Med en stadig vekst i produksjons-systemer basert på åpen kildekode blir TV-teknologien langt mer tilgjengelig. Uten midler og kun med arvet utrstyr, har Frikanalen klart å få opp en komplett flerkamerarigg for debatter på Chateau Neuf. I samarbeid med medielinjer og student TV'er kan vi bidra til medietrening og mer engasjerende sendinger)